Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2011

                                                     Novinky 2011

19.12. - Opět téměř po měsíci nějaké novinky... Zde je další flyballové video od Andy a Grimmíka z 17.11. Od té doby, už uběhlo několik tréninků a všichni se zase o kousek (tedy pořádný kus :o)) ) zlepšili. Takže velká spokojenost :o). Brambora si zvykla na shootu a s pomocí překážky na něj pěkně naskakuje. Tak až přijde čas na box, na který zatím nespěcháme, tak snad totéž aplikuje i na něj.

Na rajče jsem nahrála fotky našeho želváka Montyho, kterého Barča raději ignoruje. Přeci jen, to mokré stvoření divně sičí :o)).

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

27.11. - V úterý jsem hned po práci vzala foťák a Barču a šly jsme na naší obvyklou prochajdu do lesa a na louku. Pár fotek zde.

Včera jsme byly spolu s Marťou a Baruškou a s Markét, Sofčou a Junynkou na výletíků. Vlakem jsme dojely do Vrábče a pak jsme šly po svých až do Boršova na bus. Fotky od Markét tu.

Video - na stránky jsem přidala ještě jedno video z flyballový závodů od M. Vokrouhlíka, které nám Marťa nahrála k sobě.pb225599.jpgpb225591.jpg

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

18.11. - Přidávám odkaz na video od Andy a Grimma z nedělního flyballového tréninku (13.11.). Protože nám skončila flyballová sezona, tak máme konečně čas na přeučení Barči na boxu, takže začínám opět od začátku na shootu. Tak snad to pomůže a Brambora si zapamatuje, jak se na ten box správně chodí :o)).

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

12.11. - Na rajče přidány fotky z nedělní procházky (30.10.) na které jsme byly společně s Marťou a Baruškou, Markét, Sofinkou a Junynkou a se Soňou a Grettkou. Na fotky z prochajdy v Haklových Dvorech se můžete podívat zde.img_1231.jpg

 

 

 

 

 

 

(foto: Martina Zevlová)

Video - zde je odkaz na sestřich z flyballových závodů od Michala Vokrouhlíka, kde je v čase 3:38 vidět Barču, jak "umí" chytat míček :o).

Barča a spolu s ní další útulkáčci a nalezenci, kteří běhají nebo běhali flyball byli zveřejněni v časopise Planeta zvířat. Všechny příběhy pejsků v rubrice PROČ ADOPTOVAT? k přečtení zde.pb125545.jpgpb125547.jpg

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

25.10. - O víkendu se "u nás" na cvičáku konali agility závody - Řijnové čtyřzkoušky. Barču jsem přihlásila jen na sobotu, protože jsem si nebyla vůbec jistá, jestli Barčína bude běhat. Parkury nám stavěl pan rozhodčí Dostál a musim říci, že obě A3 zkoušky byly moc pěkné. To Barča na to měla asi jiný názor a tudíž 2x DIS. Nutno dodat, že jsem očekávala horší hrůzu, takže ok a uvidíme co dál.pa204992.jpg

Fotky z A2 a pár z A1 zde.

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

20.10, - Zase nějaké novinky... Tentokrát od novějšího ke staršímu.

Víkend jsme strávily na posledním letošním flyballovém turnaji - Budějická tlapka, která se, jak už název napovídá konal na "naší domací půdě"

Náš tým Alea - Minimax závodil v poslední 5.divizi, kde měl 6 soupeřů. V sobotu jsme běhaly v 5 psech, ale i přesto se nám povedlo zlepšit si náš nejlepší čas z 23,03 na 22,86. Dopoledne se nám ještě moc nedařilo, ale nakonec se nám podařilo posbírat nějaké ty bodíky a do nedělního pavouka jsme tak šly ze 4.místa.

V neděli jsme už byly v 6 psech, kdy nám přišla na výpomoc Britney. Hned ráno jsme narazily na Green "P" Pirates, které jsme po tuhém boji porazily 3:2. Následovali The Rebels I, s kterými jsme smolně prohrály 2:3. Odpoledne nás čakal souboj o 3.místo, kde jsme opět narazily na Piráty, kteří nám prohru vrátili a my skončily opět na 4.místě s naším novým rekordem 21,07. Sezonu jsme zahájily 4.místem a bramborou jsme jí i ukončily.

Barčí běhala hlavně v sobotu, ale bohůžel časy nebyli takové, jako jsem od ní čekala a vybrala si i jednu chybku, když se šla podívat na soupeře na vedlejší dráhu. Na neděli jsem měla půjčenou borderku Britney (Majce děkuju za půjčení) s kterou jsem si běhání jedním slovem užila. Byli to i nervy, protože to byla naše společná premiéra, ale nakonec se nám podařilo dát i nějaké střídačky na OK.

Pár fotek zde. Fotky Barči od Jitky zde.dsc_2919.jpgdsc_2626.jpg

 

 

 

 

 

8.-9.10. se konala MVP, kterou jsem si snad poprvé po 5 letech užila jen jako návštěvník a ne jen, jako závodník a pomocník při agility závodech a na podzim, jako vedoucí kruhu a Barča spolu se mnou.

Posledních 14 dní v září bylo pro nás hodně nepříjemných... Barča dostala kašel a vypadalo to na psincový kašel. Veterinářka, ale zjistila, že má Barčí šelest na srdci. Hned jí udělala rengen, na kterém naštěstí nebylo nic v nepořádku. Barča dostávala každý den antibiotika, ale kašel nemizel. Pokud by kašel nezmizel, tak by Barča musela podstoupit další vyšetření srdíčka - EKG a endoskopii. Den před plánovaným vyšetřením jsem se konečně dočkala - kašel zmizel. Pro jistu jsme šly, ještě na veterinu, kde jsme dostaly ještě antibiotika, aby se kašel pořádně zaléčil. Dobrá zpráva je, že Barčí dál může vše dělat jako dřív, ale ještě uvidíme, jestli přeci jen už nepůjde do zaslouženého důchodu.

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

8.9. - Po dalším měsíci opět přidávám nějaké novinky.

Srpen jsme trávily především mimo město u nás na chatě a užívaly si klídku a přírody kolem. Nějaké foto zde.

V neděli 4.9. jsme vyrazily na 8. Mistrovství republiky ve flyballu do Mladé Boleslavi. Nejely jsme co by závodníci, ale pouze pomocníci a tak jsem si mohla užít atmosféru závodů a Barča lehárka :o)). Alea - Tým naděje si vybojoval úžasné 4.místo! Foto zde.

Cestou ze závodů jsme se stavily v Praze v OD Ikea a Barča si odvezla novou hračku :o)p9054667.jpgp9054672.jpg

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

1.8. - Tak po více jak měsíci také nějaká aktualizace.

S Barčou si užíváme prázdniny a flákáme se :o)), ale občas si zajdem zaběhat agility a středeční večery jsou pro nás, jak jinak než flyballové. Nějaké foto z agilit zde.

Po delší agility pauze jsme 23.7. vyrazily na závody do Kardašky, kde nám stavěla parkury paní Lenka Pánková. Barču jsem poprvé přihlásila do A3 a tak si zde odbyla svojí premiéru. Barčí mi dala od prvního běhu jasně najevo, ať s ní na agilitech nepočítám. Seknutí na houpačce, aneb já dolu prostě nepůjdu, slalomem se proplétat nebudu a vůbec běhej si paničko sama. Takže premiéra více než jen nepovedená a ostudy fakt ranec.

SA3 - 3.místo/6, 0 chyb a 1 odmítnutí

Jumping - DIS

Agility - 11.místo/30, 0 chyb a 2 odmítnutídsc_0348.jpgdsc_0356.jpg

 

 

 

 

 

(foto: Helena Hudečková)

V pátek 29.7. jsme pak s Marťou a Baruškou konečně vyrazily na dlouho plánovaný výlet a to na Kleť. Počasí nám přálo, nebylo ani horko ani zima a my jsme si tak užily parádní vejletík. Pár fotek zde.p7294080.jpgp7294101.jpg

 

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

25.6. - V sobotu 18.6. jsme vyrazily na flyballové závody s názvem Turnaj sladkých nadějí, který se přesunul z Letňan do Mělníka. V sobotu závodili dvojice spolu s naší, 4.divizí.

Dopoledne se nám díky chybám souperů podařilo získat 12 bodů a tím skončit na 2.místě. Odpoledne, ale už všichni běhali bez chyb a my bohůžel na nikoho časově nemáme a tak jsme skončily na posledním 5.místě.

Já jsem si také poprvé na závodech vyzkoušela jaké to je pouštět borderku a zjistila jsem, že to není taková prča. Gremminka byla moc šikovná, ale můj odhad na střídačky byl úděsný :o)). Přeci jen, hodit Barču mezi brány s pár metrů je lehčí :o)),dsc_0090.jpgdsc_0098.jpg

 

 

 

 

Foto: Jitka Kropáčková

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

9.6. - V sobotu brzy ráno jsme opět vyrazily na další flyballové závody, tentokrát do Jablonce nad Nisou. " Náš" tým byl zařazen do 3. divize, kde jsme měly 6 soupeřů. V sobotu jsme skončily na posledním 7.místě s naším novým rekordem 23,03 :o)). V neděli ve vyřazovací části jsme po tuhém boji :o)) nakonec obsadily pěkné bramborové místo s nejlepším časem 23,45. Opět nám to 3.místo uteklo jen o fous.

Závody byli moc fajn, v pěkném prostředí a s příjemnou atmosférou. Majce děkujeme za odvoz a Martě za střechu nad hlavou a také za pořádnou srandu. Není nad to nechat ve stanu otevřené průduchy, když venku je pořádná bouřka a prší :o)).

Další sobotu vyrážíme do Mělníka, tak uvidíme, jak se nám bude dařit. Pár fotek zde.dsc_1390.jpgdsc_1403.jpg

 

 

 

 

foto: Jitka Kropáčková

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

24.5. - V sobotu odpoledne jsme s Markét + Sofinkou a s Nikčou + Amynkou vyrazily na prochajdu do Stromovky. Holky se ochladily v Bagru a my pak v Oáze na Americké limonádě. Pár fotek zde.p5213511.jpgp5213527.jpg

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

20.5. - Happy birthday!!

p5063174.jpg

Barča dnes slaví své osmé narozeniny. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí... Naše Bramborka nám dělá radost již 5 let a my jí přejeme všechno nejlepší !!!

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

12.5. - Konečně přidávám nějaké aktuality...

O víkendu 7.-8.5. jsme vyrazily na letošní první flyballový turnaj Eager´s Cup do Trmic u Ústí nad Labem.

Barča běhala v nově vzniklém týmu Alea - Minimax, ve kterém bojovala spolu s dalšími 5 spolubojovníky. Všechny holky se moc snažily a běhaly, co jim to jejich nožky dovolily. V sobotu jsme v rychlostní zkoušce skončily na 5. místě ve 4. divizi s nejlepším časem 24,84. V neděli jsme pak v double elimination skončily na smolném 4. místě s nejlepším časm 23,79.

Mám velkou radost z Barči, která kromě padajících míčků z boxu (to už ani jiné nebude) neudělala jedinou chybu. Závody byli moc fajn a už se těšíme na další turnaj. Foto zde.

dsc_0453.jpg

Kompletní výprava z ČB - foto: Jitka Kropáčková

V sobotu 30.4. jsme vyrazily na agility závody do autokempinku Křivonoska na Hluboké nad Vltavou. Rozhodčími byli manželé Inge a Siegfried Eberstallerovi z Rakouska.

První se běželi agility, které se nám podařily zaběhnout čistě, ale v poměrně slušné konkurenci to stačilo až na 6.místo. Následovala zkouška, ve které se Barča velice pěkně předvedla - odchod z parkuru rovnou do klece, tj. DIS a jako poslední jseme si daly jumping, na který jsem uvažovala, že už nenastoupíme. No, nakonec jsme si ho tedy zaběhly, byl z toho opět DIS, ale alespoň, už jsme parkur celkem plynule dokončily.

Když to shrnu, tak závody se nevydařili. Barča i když první běh zaběhla čistě, tak ne v takovém tempu, v jakém jsem očekávala. Hned po tom běhu mi bylo jasný, že něco není úplně OK. Na Bramboru už to bylo moc závodů za sebou a potřebovala pauzu. Takže další agility závody nás čekají až někdy v létě.

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

26.4. - Máme za sebou další agility závody. Tentokrát jsme v sobotu byly na Výstavišti v Č.B., kde se zároveň konala i MVP. Rozhodčím byl pan Petr Dostál. A pro změnu nás čekali dva jumpingy a jedna zkouška.

Jumping - 7.místo/?, 0 chyb a 2 odmítnutí (nejdříve na slalomu, kde jsem Barču vytlačila a pak při pokusu o překřížení před Bárou, což jsem jaksi nestihla)

SA2 - DIS (Barča si místo áčka dala tunel)

Jumping - DIS

Ne zrovna podařené závody. První běh běžala Barča dobře, v rámci možností rychle. Jen panička je osel. Ve zkoušce Barča nezareagovala na povel a já jí k tomu také moc nepomohla. A druhý jumping už Barču v tom horku opravdu nebavil a tak to i dopadlo.

O víkendu nás čekají další agility závody, tak snad se trošku polepšíme (hlavně já). Pár fotek zde a video tady.

dsc_0069.jpg 

(Foto: Helena Hudečková)

V neděli jsme pak vyrazili na chatu. Pár fotek zde.

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

15.4. - zde je video ze závodů v Nových Hradech

9.4. - Pro změnu aktualita z agilit :o). V sobotu jsme spolu s Markét od Sofinky a Nikčou od Amynky vyrazily na agility závody do Nových Hradů. Rozhodčí pan Antonín Diviš.

SA2 - 3.místo/?, 0 chyb a 1 odmítnutí, čas 46,06 - 2.nejlepší čas, 3,6 (špatný náběh do slalomu, jinak parádni a na Barču rychlý běh)

Agility - DIS

SA2 - DIS (opět vyhnuté áčko a následně disk po vběhnutí do tunelu)

Tak tentokrát se nám opravdu nedařilo. První běh byl hezký a pak už to šlo rychle dolů. Na jumping už jsem neměla náladu, tak jsme ho neběžely. Ve druhé zkoušce jsme se zbytečně diskly. Do té doby jsme měly čistý běh a asi by jsme ho i tak dokončily. Bohůžel. Snad to bude příště lepší.

Holkám děkujem za super společnost. Bez Vás bych to v tom větru snad nepřežila :o). Pár fotek zde, video časem.dsc_6309.jpgdsc_6310.jpg

 

 

 

 

Foto: Markéta Wortnerová

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

28.3. - Máme za sebou další agiliťácký víkend. Tentokrát jsme nemusely nikam jezdit, protože závody se konaly na naší domácí půdě. Dvojzkoušky posuzovala pani rozhodčí Alice Glöcknerová.

SA2 - 2.místo/12, 0 chyb a 0 odmítnutí - 5. splněná zkouška - SPLNĚN PŘESTUP DO A3 (konečně se nám podařila ulovit poslední zkouška :o)) )

SA2 - 6.místo/12, 0 chyb a 1 odmítnutí, čas 54,64; 8,64 tr. b. celkem; 3,39 m/s (stejně jako ve Svojeticích odmítnutí na áčku)

Součty za sobotu = 3.místo

SA2 - 2.místo/11, 0 chyb a 0 odmítnutí; 0,19 tr. b. za čas (škoda trestných bodů za čas, ale jinak dobrý :o))

SA2 - 1.místo/11, 0 chyb a 0 odmítnutí - 6. splněná zkouška

Součty za neděli = 1.místo

Určitě naše nejpovedenější závody. Bez disků, tři čisté běhy (když nepočítám těch 0,19 tr. b. za čas), a 2 splněné zkoušky. Barčínu běhání bavilo a vnímala a to i když hárala. Takže spokojenost a snad to Barče ještě nějaký čas vydrží.

Video snad bude, ZDE je pár našich fotek a tady jsou Barči fotky z běhů od několika autorů. Všem za fotky Barči děkuji!

 p3272101.jpg

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

15.3. - Přesně po měsíci jsme v sobotu 12.3. vyrazili na druhé letošní agility závody a to spolu s MarťouMarkét do Svojetic na ranč El Paso na 16. halové dvojzkoušky. Rozhodčím byl pan Rybář.

SA2 - DIS (od začátku špatné vedení, které vyústilo k poslání na jinou překážku)

SA2 - 3.místo/15, 0 chyb a 1 odmítnutí (když to nejde, tak to nejde, Barča byla těsně před áčkem, ale nakonec ho vyhla)

Barču běhání celkem bavilo a to i přesto, že byla asi až do 1 hodiny zavřená v kleci. To jsem se bála, že nepoběží vůbec. Mé vedení katastrofální. U prvního běhu stačila jen jedna otočka na čelo za kladinou a disk to vůbec být nemusel, ale hlavně jsem oba parkury šla úplně jinak, než na prohlídce.

Oba pakury určitě patřili k těm těším, což jen potvrzuje statistika malé dobíhavosti týmů ve všech velikostních kategorií. Nicméně za pár dní nás čekají další závody do kterých musim  svoje vedení rozhodně zlepšit.

Pár neagilitních fotek zde (fotit v tmavé hale je za trest a tak všechny fotky z parkuru letěly do koše). Video za které děkujeme Markét zde.dsc_0315.jpgdsc_0087.jpg

 

 

 

 

 Foto: Helena Hudečková

http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

10.3, - Ve středu jsme vyrazily s Marťou na výlet vlakem do Křemže. Přes louky a lesy jsme dorazily až do Hradců a pak už jen vlakem domů. Pár fotek z prosluněného výletu je zde.p3091320.jpgp3091356.jpg

 

 

 

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

7.3. - V sobotu jsme před 16 hodinou vyrazily na rychle naplánovaný menší výletík spolu se Šššš :o). Náším cílem byla zřícenina v Purkarci - Karlův hrádek, což byl lovecký hrádek, který ve 2. pol. 14. století založil Karel IV. Nejvědším problémem se ukázalo vůbec Karlův hrádek najít. Asi vinou navigátora :o)). Takže jsme si udělaly neplánovaně výlet do Hosína, málem do Týna nad Vltavou a nakonec jsme to i přejely :o). S pomocí místních obyvatel jsme to ale našly. Cesta na Karlův hrádek vůbec nebyla značená, ale cíle jsme se dočkaly. Zpáteční cestu jsme už absolvovaly téměř po tmě. Pár fotek zde.p3051267.jpgp3051251.jpg

 

 

 

 

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

28.2. - Máme za sebou další, aktivně strávený víkend. V sobotu jsme byly zas po delší době na tréninku agilit a Barčínu to mooc bavilo. Na fotky z tréninku a jak to Barču bavilo se můžete mrknout zde.

V neděli jsme se vydaly s holkama na "šílený" výlet na Dívčák :-D. Hold, vlaky jezdí dost blbě a tak jsme se vydaly z Dívčáku domů pěšky. Nevim, kolik to celkem dalo kiláků, ale posledních 6 bylo vražedných :o)), Pár fotek zde.p2260940.jpgp2260954.jpg

 

 

 

 

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

22.2. - Středeční večery jsou u nás ve znamení tréninků flyballu. Jak to na nich vypadá se můžete mrknout na fotkách od Jitky a Argího zde.

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

16.2. - V sobotu 12.2. jsme otevřely další agiliťáckou sezonu. Čekaly nás odpolední dvojzkoušky v hale na koberci. Rozhodčí byl pan Zdeněk Spolek. První zkouška SA2 byla poměrně lehká, i když disknout se tam dalo. V tomto běhu byla 2x kladina a ani při jedné se nám úplně nepodařila zóna, ale odmávnuta nám byla až ta druhá. I s jednou chybou jsme v málo početném poli (5 týmů) skončily na 1.místě. Druhá zkouška byla o něco málo těžší. Barčína nezvládla začátek, kdy místo do látkáče si to namířila na kladinu = DIS, i přesto, že můj povel a ukazování jasně ukazovalo na látkáč, ale musim jí pochválit za zónu na kladině, která vypadala přesně tak jak jsem chtěla. Barču opět běhání na závodech bavilo, takže i přesto beru letošní první závody jako povedené.

p2190870.jpg

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

5.2. - Včera jsme vyrazily na agility trénink a protože bylo docela pěkně, tak jsem sebou vzala i foťák. Zde je můj první pokus o focení agilit.p20507840.jpgp2050865.jpg

 

 

 

  

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

30.1. - Na rajče nahráno pár fotek ze včerejší odpolední prochajdy. Fotky zde.

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

25.1. - V neděli 23.1. jsme s holkama vyrazily na nádraží na vlak a jím jsme frčely do Vrábče. Udělaly jsme si pěknou, několika hodinovou procházku přes Hradce, Lipí, Kaliště a já nevim co ještě. Procházka přes lesy a louky vybízela přímo k focení. Fotky jsou zde. Holkám děkujeme za procházku a těšíme se na další :o)).p1230482.jpgp1230632.jpg

 

 

 

 

 http://vseproweb.com/grafika/animace/oddelovace/l13.gif

 21.1. - Konečně jsem se dostala k letošním novinkám... Ve fotoalbu nebo přímo zde jsou fotky z jednoho ranního venčení a zde fotky Barči s kostí z dnešního večera. Do akcí přidány agiliťácké závody na které se chystáme. Ty první nás čekají už v únoru, tak snad stihnem ještě něco potrénovat, než vyrazíme.p1050299.jpgp1210424.jpg